Concerto Grosso in 2025!

2025 is het jaar waarin Festival Brass Band haar 25-jarig bestaan viert, in datzelfde jaar zal Steven Verhaert ook 10 jaar dirigent zijn. Het feestjaar zal worden ingeluid met een uitvoering van Gavin Higgins’ Concerto Grosso voor Brass Band en symfonisch orkest op vrijdag 31 januari 2025 in de majestueuze Koningin Elisabethzaal in Antwerpen gedirigeerd door Martyn Brabbins

Lees meer »

EBBC Malmö

Na het behalen van de nationale kampioenstitel in 2022 kreeg Festival Brass Band na 14 jaar opnieuw de eer om ons land te verdedigen op het Europese podium. 

Lees meer »

Sterling Virtuoso Ambassadors

Paul Riggett (Sterling Musical Instruments) en Guy Audenaert (BrassyNation Music Consultancy) hebben hun nieuwe exclusieve Sterling Virtuoso Ambassadeurs aangekondigd.

Lees meer »

Lode Vloemans principal euphonium

Lode Vloemans werd aangesteld als principal euphonium met onmiddellijke ingang. Het jonge talent uit de klas van Nick Ost studeert aan het Lemmensinstituut te Leuven en won in augustus 2022 de audities om toe te treden tot de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.

Lees meer »

Leen Vandenhende genomineerd voor '2021 band of the year' van 4barsrest

Het online brassbandplatform 4barsrest reikt jaarlijks virtuele awards uit voor uitzonderlijke verdiensten tijdens het afgelopen jaar. Zo zijn er award voor solisten, dirigenten, nieuwkomers, wedstrijdwerken en bands. Daarnaast stellen ze aan het einde van elk jaar een fictieve band samen met de -volgens 4barsrest- beste spelers van over heel de brassbandwereld.

Lees meer »