Steven Verhaert - Musical Director

Steven begon zijn muzikale opleiding in de muziekacademie van Aartselaar en zette ze verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij 1ste prijzen notenleer, trompet (Manu Mellaerts) en kamermuziek behaalde. Met het “Beaux-Arts Brass Quintet” sleepte hij eveneens het Hoger Diploma kamermuziek in de wacht. 

Na zijn studies te Brussel vervolmaakte hij zich in de Staatliche Hochschule für Musik te Karlsruhe (D) in de klas van Prof. Reinhold Friedrich. Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan Antwerp Symphony Orchestra. Hij is docent Trompet en Hafabra-directie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en gastprofessor Kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt.

Hij wordt regelmatig gevraagd als dirigent bij deFilharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het koperensemble van het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass), het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass en het Sinfonisches Blasorchester uit Mainz.

‚ÄčIn augustus 2014 maakte hij zijn dirigeerdebuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble in een programma met vrijwel uitsluitend eigen arrangementen. Als arrangeur doen vele ensembles en orkesten (World Brass, hr-brass, deFilharmonie, Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra, Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Harmonieorkest “Vooruit” Harelbeke) een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties. Het merendeel van zijn arrangementen zijn uitgegeven bij Hal Leonard en Golden River Music.

Met het Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent is hij ook zeer actief op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk.  

Verder werkte hij  met dirigenten zoals C.Abbado, M.Tilson-Thomas, D.Harding, H.Wolf, P.Boulez, P.Herreweghe e.a.