Concerto Grosso in 2025!

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 om 22:01

2025 is het jaar waarin Festival Brass Band haar 25-jarig bestaan viert, in datzelfde jaar zal Steven Verhaert ook 10 jaar dirigent zijn. Het feestjaar zal worden ingeluid met een uitvoering van Gavin Higgins’ Concerto Grosso voor Brass Band en symfonisch orkest op vrijdag 31 januari 2025 in de majestueuze Koningin Elisabethzaal in Antwerpen gedirigeerd door Martyn Brabbins

25 jaar

Festival Brass Band ontstond in 2000 en legde sindsdien een heel parcours af. Op dit moment zijn ze regerend nationaal kampioen van België en behaalden ze een 6de plaats tijdens het Europees kampioenschap in Malmö, Zweden.

“Onze overwinning en deelname aan het Europees kampioenschap gaven een enorme boost aan het orkest en is een beloning voor de weg die we sinds 2015 samen met MD Steven Verhaert hebben afgelegd.”

Componist Gavin Higgins

Achter de schermen zijn we volop bezig met de voorbereidingen van ons feestjaar. De opvoering van Higgins’ Concerto Grosso is een fantastische manier om dat jaar in te luiden. Het past ook in onze visie dat we als band onze blik moeten verruimen en andere, uitdagende crossovers moeten durven aangaan naast onze concerten en wedstrijddeelnames. We werken hiervoor samen met het Antwerp Symphony Orchestra.

Antwerpen

Festival Brass Band verhuisde dit jaar naar Antwerpen, de samenwerking met Antwerp Symphony Orchestra is dan ook geen verrassing. Zowel onze dirigent, als tutti Eb bass en bass trombone zijn professioneel verbonden aan het orkest. Antwerp Symphony Orchestra is een van de toonaangevende orkesten in België en wordt door de Vlaamse regering erkend als Kunstinstelling. Ze spelen dus een zeer belangrijke rol binnen het geheel van de Vlaamse cultuursector en touren regelmatig ook in het buitenland. Dirigent Martyn Brabbins is zowel voor brassbands als voor Antwerp Symphony Orchestra geen onbekende en de geknipte persoon om deze première te dirigeren.