Evaluatieconcert - masterclasses

Festival Brass Band vindt talentontwikkeling belangrijk. Met steun van de Vlaamse Overheid, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Academie Deurne wordt de eerste editie van het Antwerp Brass Festival georganiseerd.

Drie dagen staan in het teken van de koperblazers, brassband in het bijzonder.

 • Als voorbereiding op het Belgisch Brassband Kampioenschap wordt een evaluatieconcert ingericht waarbij bands professionele feedback krijgen van Steven Verhaert en Luc Vertommen. 
 • Brassband icoon Robert Childs geeft een masterclass over brassbands als bijzondere orkestvorm aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
 • Internationale solist, dirigent en Sterling Ambassador Nick Ost geeft tot slot een masterclass voor koperblazers, gericht op basisprincipes aan de hand van zijn eigen methode. - inschrijven verplicht (onderaan deze pagina)

Zondag 12 november - evaluatieconcert

Bands uit verschillende afdelingen spelen een programma dat door een professionele jury wordt beoordeeld. Dit concert is vrij toegankelijk.

Programma:

 • 12u30 Academic Brass olv Luc Van Gorp
 • 13u30 Brassband Bacchus olv Bart Van Neyghem
 • 15u15 Brassband Gent olv Guy Audenaert
 • 16u30 Mercator Brassband olv Johan De Win
 • 18u Brassband De Grensbewoners Smeermaas olv Danny Aerden

Start: 11u
Locatie: Zaal 'Mozaïek' Deurne

Vrijdag 17 november - masterclass Robert Childs

Masterclass met Robert Childs aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Robert Childs is een leidende figuur in de wereld van de kopermuziek en wordt nu erkend als een toonaangevende educatieve specialist binnen zijn vakgebied. In het jaar 2000 gaf Robert zijn positie als solo euphonium bij de Black Dyke Band op om dirigent en muziekdirecteur te worden van de Cory Band. Roberts succes met Cory was ongekend en na zijn terugkeer naar zijn geboorteland Wales is hij nu directeur Brass Band Studies aan het Royal Welsh College of Music, muzikaal directeur van de National Youth Brass Band of Wales en directeur van 'Performing Arts Education' - een adviesbureau gewijd aan Roberts passie voor educatie.

Aanmelden bij Steven Verhaert - klik hier

Zaterdag 18 november - open repetitie

Kom Robert Childs een het werk zien en horen met Festival Brass Band. 

Vrije toegang vanaf 14u30 tot 16u00

 

Zondag 19 november - masterclass Nick Ost

Masterclass met Nick Ost.

Nick Ost is een internationaal bekroond euphoniumsolist en dirigent. Hij won verschillende prijzen en onderscheidingen in soloconcoursen: de Award voor Beste Euphoniumspeler op de Europese Solokampioenschappen 2004 in Glasgow en op de Britse Solokampioenschappen in Tameside (UK, 2005); Gouden Medaille met hoogste onderscheiding van de jury op het Concours Européen pour Chant, Trombone et Euphonium 2001 in Luxemburg. Momenteel is hij muzikaal directeur van Musikklaget Brage, Vatne Hornmusikklag, Vestrefjord Musikkorps en Hasund og Dimnøy Ungdomkorps (Noorwegen). Hij is ook professor Euphonium aan het Lemmensinstituut - LUCA Hogeschool voor de Kunsten in Leuven (België) en doceert koper aan de Ålesund Kulturskule (Noorwegen).

Inschrijven verplicht!

Tarieven:

 • €5 - leerlingen Antwerpse Academies
 • €7,5 - leerlingen DKO, studenten conservatoria & Kunsthumaniora
 • €10 - volwassenen

Lunch inbegrepen!

Verwelkoming vanaf 9u30 
Start masterclass om 10u


INSCHRIJVING MASTERCLASS NICK OST