Yvonne Peters

Yvonne startte haar opleiding aan de ‘Academie voor Muziek en Woord - de Noorder Kempen’ in Baarle-Hertog, waar ze les kreeg van Jef Vleugels. Na het ASO begint ze te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze les krijgt van Manu Mellaerts, solo - trompettist van de Muntschouwburg. Hier behaalt ze ook het diploma ‘Meester in de Muziek’ en tevens haar pedagogisch diploma. Tijdens deze opleiding volgt ze masterclasses bij musici als F. Puccini, R. Friedrich, E. Tarr, H. Hardenberger, A. Vizutti.

 

Yvonne werkte mee aan cd-opnames met Ronny Mosuse en Wim Mertens en opnames van verschillende hafabra-orkesten. Ze speelde als freelance-muzikant mee met orkesten als het 'Ballet van Vlaanderen', het orkest van de 'Koninklijke Muntschouwburg', de 'Vlaamse Opera', Salonorkest 'Piacere', 'Prima la Musica', het 'Hermes-ensemble', ensemble 'Arc-en-Ciel',...

 

Op het gebied van pedagogische begeleiding en dirigeren heeft Yvonne inmiddels ook een rijk gevulde palmares. Ze geeft les in twee academies en durft met haar leerlingen regelmatig prijzen weg te kapen op solistenwedstrijden. Ook wordt ze frequent gevraagd voor workshops. Als dirigente is ze actief bij eerder- genoemde fanfare, de Sint-Nicolaüskring uit Weelde.

Na altijd trompet, bugel en cornet gespeeld te hebben, kwam eind 2015 het voorstel vanuit Sterling om ook de tenorhoorn ter hand te nemen, een nieuwe uitdaging bood zich aan en ze werd Sterling Artiest. In 2018 nam ze opnieuw één van haar geliefkoosde instrumenten ter hand, de Cornet. Vanuit 'Sterling' geeft Yvonne regelmatig concerten en werkt ze mee aan workshops in binnen- en buitenland.

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

© 2020 by Festival Brass Band | Privacy

Foto's: eigen beheer, VLAMO en CUBrass