Dutch Open Champions 2019!


Op zaterdag 8 juni trok de band na een intense voorbereiding richting het verre Drachten (NL) om er deel te nemen aan de Dutch Open Brassband Championships. In de kampioensafdeling moest de band het opnemen tegen 6 andere topbands. Met het programma bestaande uit: 'Battle of Athens' (Philip Harper), 'Canto' (Nick Van Elsen, solist: Bernd Van Echelpoel) en 'A Brussels Requiem' (Bert Appermont) waren de verwachtingen hooggespannen.


Festival Brass Band werd geloot om de spits af te bijten in de kampioensafdeling, geen dankbare situatie maar de band legde de lat direct hoog. Naar een kampioenschap toewerken versterkt het groepsgevoel maar ook de band heeft naar aanleiding hiertoe grote stappen gezet. Het harde werk werd dan ook beloond met een score van 95% en de titel 'Dutch Open Champions 2019', het is de eerste overwinning die Festival Brass Band behaalde onder leiding van Steven Verhaert. Met nog enkele kleine concerten op de agenda gaat FBB daarna met vastberadenheid de zomerstop in om met volledig opgeladen batterijen aan de voorbereiding van het Belgisch kampioenschap te beginnen.


Verder willen we ook onze Belgische vrienden van Mercator Brass Band feliciteren met hun overwinning in de tweede afdeling.


De pers over de overwinning van FBB:

Festival Brass claimed the 2019 Dutch Open title in Drachten on the weekend. It was the Belgian band's first major success under the baton of MD Steven Verhaert as they continue their rise to become a major contesting force in European banding. - 4barsrest


Canto van Nick van Elsen is de solo die Bernd Van Echelpoel op Es-bas ten gehore brengt. De componist van het werk is de flugelhornspeler van de band. Bernd is een vooraanstaand tuba-solist in België. We worden getrakteerd op muziek van de bovenste plank. Dit is volop genieten. - CUBrass