Mowgli van de Wolvenhorde

Muzikaal verteltheater voor jong en oud

Dirigent Steven Verhaert nam eind 2020 het initiatief om een nooit eerder gezien verteltheater voor brassband uit te willen voeren met Festival Brass Band. 

Het originele verhaal van 'Mowgli van de Wolvenorde' is een muzikaal verteltheater met illustraties en koperkwintet van de hand van Marc Goris, Vlaams trompettist en componist. Met zijn kwintet 'Brassery' maakte hij een werk dat iets weg heeft van Peter en de Wolf, maar dan met dieren die iets rauwer zijn, iets wilder, iets minder berekenbaar. Altijd spannend, maar ook af en toe behoorlijk grappig. Het is een vertelling waarin tekst, beeld en muziek elkaar versterken eerder dan louter een muzikaal begeleide monoloog. Het verhaal op zich is gebaseerd op Jungle Book van Rudyard Kipling.

affiche Mowgli.jpg( site).jpg

Illustratie: Amber Van Dongen

De bewerking voor brassband is een ideale manier om kinderen in contact te brengen met een minder bekend en toegenkelijk medium in Vlaanderen. En bovendien is het ook gewoon leuk! 

De live illustraties worden verzorgd door Bart Proost, het verhaal verteld door Vicky Versavel, de muziek gespeeld door Festival Brass Band en alsof dat nog niet genoeg is: dit spektakel vindt plaats in een van de mooiste zalen in Vlaanderen: deSingel. 

Met dit project hopen Steven en alle partners opnieuw perspectief te kunnen bieden na een jaar vol corona. Kinderen die naar het theater gaan, muzikanten die blazen op hun instrument, de tekenaar die aan zijn tafel geniet: zijn we daar niet allemaal al héél lang op aan het wachten? 

Kom op 25 april 2021 naar deSingel!

Ticketverkoop start op 1 april 2021, afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels.

Zondag 25 april 2021

Blauwe Zaal - deSingel 

15u00 

Tickets & info vanaf 1 april 2021

Muziek 
Marc Goris
Festival Brass Band

Tekst 
Jos Dom

Illustraties
Bart Proost

Vertelling
Vicky Versavel

Initiatief
Steven Verhaert

Meer weten over Mowgli van de Wolvenhorde