2000: Nieuw tijdperk, nieuwe band!

Festival Brass Band werd opgericht in 2000 door een groep gemotiveerde muzikanten die hun eigen weg wensten te gaan. De ambities waren groot en de band veroverde een 3de plaats op het nationaal kampioenschap in de kampioensdivisie datzelfde jaar.

In 2006 werd Manu Mellaerts aangesteld als artistiek directeur en brengt de band terug naar de Europese top. Op 30 november 2008 werd de band nationaal kampioen en kregen ze de eer om België te vertegenwoordigen op het Europees Brassband Kampioenschap in 2009 in Oostende. De interpretatie van Kenneth Dowie's 'The Promised Land' werd zo gesmaakt dat het een plaats kreeg op de compilatie CD van de EBBC Highlights. 

 

In 2010 vierde de band haar 10de verjaardag in het Leuvense Lemmensinstituut in samenwerking met Belgian Brass. Een absoluut hoogtepunt in het bestaan van Festival Brassband is de concertreis naar New York met concerten in Long Island en Manhattan samen met Johan de Meij en David Ramael. Later dat jaar werd de band Nationaal Vice Kampioen. Helaas koos Manu Mellaerts ervoor om zijn functie als MD op te zeggen wegens een steeds drukker wordende agenda. Dirk De Caluwé nam samen met Erwin Pallemans de leiding over. Voor het kampioenschap in 2014 werd Benny Wiame, de vroegere dirigent van Brassband Midden-Brabant, aangesteld als dirigent. 

 

2015: Mijlpaal

Steven Verhaert werd Musical Director in 2015 en werkte hard met de band die verschillende veranderingen in haar formatie had ondergaan. Het harde werk loonde en werd bekroond met de titel van Nationaal Vice Kampioen in 2018 & 2019. De band behaalde in 2019 voor het eerst een titel onder de leiding van Steven Verhaert. Tijdens de Dutch Open Brass Band Championships te Drachten speelde Festival Brass Band zich naar de eerste plaats op het podium in de kampioensdivisie. 

Resultaten

National Vice Champions 2019

Dutch Open Champions 2019

Nationaal Vice Kampioen 2018

Nationaal Vice Kampioen 2012

Nationaal Vice Kampioen 2010

Nationaal Kampioen 2008